Przygotowanie szpinaku na zimę

20 min
4 porcje
Przygotowanie szpinaku na zimę
M.V.schiuma, stock.adobe.com
0

Szpinak i inne podobne warzywa najłatwiej pokroić w zamrażarce. Ale co zrobić, gdy zamrażarka nie jest gumowa, a zapasy po prostu nie mają gdzie się sumować? Mówię Ci, jak zrobić uniwersalny półfabrykat w puszkach na zupy i nadzienia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz szpinak i gotuj we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty.

Wrzuć go do durszlaka, a następnie posiekaj.

Ułóż szpinak w wysterylizowanych słoikach, od czasu do czasu posypując solą.

Przykryj słoiki pokrywkami, włóż do garnka z wodą i sterylizuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń szpinak na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy