korniszony marynowane po francusku

45 min
1 porcja
Korniszony marynowane po francusku
Dmytro, stock.adobe.com
0

Każda gospodyni ma swoje sekrety, jak gotować pyszne marynowane korniszony. Ten francuski przepis stał się jednym z moich ulubionych kilka lat temu. Po prostu nie można odmówić pikantnych chrupiących ogórków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj korniszony z solą. Połóż na bawełnianym ręczniku i zawieś na 2 godziny.

Wyślij estragon do słoika, a następnie ułóż korniszony warstwami, przesuwając je posiekaną szalotką i czosnkiem.

Dodaj pozostałe przyprawy do słoika.

Zagotuj ocet i zalej ogórki, nie docierając trochę do krawędzi.

Szczelnie zamknij słoik i pozostaw ogórki w chłodnym, ciemnym miejscu na co najmniej 3 tygodnie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy