dżem agrestowy z agarem agarowym

20 min
8 porcji
Dżem agrestowy z agarem agarowym
sashka1313, stock.adobe.com
0

Dzisiaj powiem Ci, jak łatwo zrobić niesamowity dżem agrestowy z agarem agarowym. Należy pamiętać, że ten zagęszczacz działa w wysokich temperaturach, dlatego należy go gotować przez co najmniej 5 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść agrest z suchych ogonów i spłucz.

Przykryj jagody cukrem i pozostaw na 2-3 godziny.

Agar-agar zalać ciepłą wodą, doprowadzić do wrzenia i odstawić na 15 minut.

Umieść patelnię z agrestem na małym ogniu i gotuj przez 5 minut od wrzenia.

Dodaj półfabrykat agarowo-agarowy i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Włóż gorący dżem do czystych, suchych słoików, zwiń i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy