Sałatka & 171; Donska&187; na zimę bez sterylizacji

45 min
16 porcji
Sałatka
Avocado_studio, stock.adobe.com
0

Tak się złożyło, że kuchnia dońska łączyła najlepsze tradycje rosyjskie i ukraińskie. Na całym świecie nie wiedzą, jak przygotować konserwację. Dotknijmy dziś ich sztuki kulinarnej: przygotujmy sałatkę Donskoy na zimę bez sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, ogórki, obraną cebulę i paprykę. Zetrzyj marchewki.

W głębokim rondlu połącz ogórki, cebulę, marchewkę i paprykę.

Wlej wodę, olej i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Dodaj pomidory, sól, mielony pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.

Dodaj ocet, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy