półfabrykaty na zimę
17.04.2023
Sałatka & 171; Donska&187; na zimę bez sterylizacji
45 min
16 porcji
Tak się złożyło, że kuchnia dońska łączyła najlepsze tradycje rosyjskie i ukraińskie. Na całym świecie nie wiedzą, jak przygotować konserwację. Dotknijmy dziś ich sztuki kulinarnej: przygotujmy sałatkę Donskoy na zimę bez sterylizacji.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, ogórki, obraną cebulę i paprykę. Zetrzyj marchewki.
W głębokim rondlu połącz ogórki, cebulę, marchewkę i paprykę.
Wlej wodę, olej i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Dodaj pomidory, sól, mielony pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.
Dodaj ocet, włóż do słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy