arbuzy na zimę z kwasem cytrynowym

1 godz. 10 min.
4 porcje
Arbuzy na zimę z kwasem cytrynowym
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

W razie potrzeby możesz przygotować wszystko na zimę. Nawet arbuzy. Co więcej, istnieje wiele różnych sposobów, aby to zrobić, a dziś podzielę się z wami jednym z najprostszych. Będzie potrzebował kwasu cytrynowego-tradycyjnego dodatku do zimowych zbiorów.

Składniki

  • arbuz - 1.5-2 kg
  • cukier - 50 g
  • woda - 800 ml
  • sól - 45 g
  • kwas cytrynowy - 1.5 łyżeczka
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • czarny pieprz - 2 groszek

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój arbuza w plasterki, możesz bezpośrednio ze skórką.

Włóż do sterylnych słoików.

Zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 10-15 minut.

Odcedź tę wodę do rondla i zagotuj. Dodaj do niego sól, cukier i kwas cytrynowy.

Włóż przyprawy do słoików i zalej arbuzy marynatą. Zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy