pieczenie 22.01.2022

rogaliki z gotowanym skondensowanym mlekiem

40 min
12 porcji
Rogaliki z gotowanym skondensowanym mlekiem
lily_rocha, stock.adobe.com
0

Chcesz rozpieszczać rodzinę pysznymi rogalikami z gotowanym skondensowanym mlekiem? Zaskakujące jest to, że przygotowanie tak wspaniałego muffinu jest bardzo proste. Wystarczy kupić w sklepie ciasto francuskie, gotowane mleko skondensowane i uważnie przeczytać ten przepis.

Składniki

dla rogalików:
do smarowania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Posyp ciasto mąką ze wszystkich stron i rozwałkuj na żądaną grubość.

Pokrój gotowe ciasto na identyczne trójkąty.

Połóż trochę gotowanego skondensowanego mleka na szerokiej krawędzi.

Podwiń krawędzie, aby nadzienie nie wyciekło i zwiń luźną rolkę. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami i nadzieniem.

Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem i posmaruj mieszanką mleka i żółtka.

Piec w dobrze nagrzanym piekarniku według następującego schematu: 10 minut w temperaturze 210 stopni i 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy