Chcesz rozpieszczać rodzinę pysznymi rogalikami z gotowanym skondensowanym mlekiem? Zaskakujące jest to, że przygotowanie tak wspaniałego muffinu jest bardzo proste. Wystarczy kupić w sklepie ciasto francuskie, gotowane mleko skondensowane i uważnie przeczytać ten przepis.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- gotowane mleko skondensowane - 1 Bank
- mąka (do pracy z testem) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.
Posyp ciasto mąką ze wszystkich stron i rozwałkuj na żądaną grubość.
Pokrój gotowe ciasto na identyczne trójkąty.
Połóż trochę gotowanego skondensowanego mleka na szerokiej krawędzi.
Podwiń krawędzie, aby nadzienie nie wyciekło i zwiń luźną rolkę. Powtórz kroki z pozostałymi półfabrykatami i nadzieniem.
Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem i posmaruj mieszanką mleka i żółtka.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku według następującego schematu: 10 minut w temperaturze 210 stopni i 15 minut w temperaturze 180 stopni.