Hiszpania to niesamowity kraj, który może podbić nie tylko twoje serce, ale także żołądek. Paella z rybą to wspaniałe połączenie obfitego ryżu i delikatnych filetów rybnych. Jestem pewien, że będziesz mile zaskoczony gotowaniem paelli według tego przepisu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filety rybne opłucz, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na małe kawałki. Podgrzej patelnię, wlej trochę oliwy z oliwek i smaż rybę do miękkości, odstaw na bok.
Obierz cebulę i czosnek, pokrój w drobną kostkę. Na patelni, na której smażono rybę, dodaj olej i podsmaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor.
Umyj paprykę, oddziel środek i nasiona. Pokrój paprykę w plasterki i wyślij do cebuli. Smaż, aż papryka będzie miękka.
Dodaj ryż, sól, dodaj szafran i ulubione przyprawy do smaku, dobrze wymieszaj. Wlej 250 ml wody lub bulionu rybnego. Wymieszaj paellę i gotuj na średnim ogniu przez 25 minut.
Gdy woda wyparuje, dodaj zielony groszek i gotową rybę do paelli. Dobrze wymieszaj, przykryj i przytrzymaj przez kolejne 5 minut. Podawaj ze świeżymi ziołami.