Kugel to jedno z najprostszych, najbardziej obfitych i wszechstronnych dań kuchni żydowskiej. Podstawą jest makaron, a dla odmiany i smaku proponuję dodać trochę więcej zieleni i sera. Doskonały wybór na dużą rodzinną ucztę.
Składniki
- makaron - 300 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- ser - 100 g
- Zieleń - 1 pęczek
- ser śmietankowy - 100 g
- śmietana - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj makaron, zetrzyj ser i drobno posiekaj warzywa.
Połącz ser śmietankowy, śmietanę, jajka i przyprawy.
Wymieszaj wszystkie składniki, włóż do formy i piecz Kugel w piekarniku w 190 stopniach przez około 35 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy