dania główne 15.06.2022

zapiekanka z twarogu z ryżem i śmietaną

1 godz. 10 min.
4 porcje
Zapiekanka z twarogiem z ryżem i śmietaną
s1208tan, stock.adobe.com
0

Istnieje świetny, sprawdzony od lat sposób, aby zapiekanka z twarogu była jeszcze bardziej soczysta i delikatna. Mianowicie-ugotuj go z polewą śmietanową. Tym razem proponuję eksperymentować z ryżem i rodzynkami.

Składniki

do zapiekanki:
do nalewania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij twaróg, śmietanę, jajka, cukier, cukier waniliowy i skrobię w blenderze.

Dodaj umyte rodzynki i ugotowany ryż i włóż masę do formy.

Wyślij zapiekankę do piekarnika na pół godziny w temperaturze 160 stopni.

Ubij wszystkie składniki do nalewania. Wlej go na zapiekankę i gotuj przez kolejne 20 minut.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy