Klasyczna Rolada wieprzowa z suszonymi śliwkami po prostu nie może się nie udać. To jedna z najbardziej tradycyjnych i pysznych kombinacji, uwielbiana prawie na całym świecie. A dzisiaj powiem Ci, jak zrobić to we własnym zakresie.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- suszone śliwki - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- rozmaryn - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połóż wieprzowinę, ubij i natrzyj przyprawami.
Namoczyć suszone śliwki w gorącej wodzie przez 10 minut, osuszyć i dowolnie pokroić.
Połóż nadzienie na krawędzi i zwiń ciasną rolkę.
Ponownie natrzyj przyprawami, skrop olejem i włóż gałązki rozmarynu.
Zawiń wszystko w folię i piecz w piekarniku przez 2-2, 5 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy