Ktoś uwielbia domowe mięso mielone w maszynce do mięsa. Ktoś-miażdży go prawie do jednorodności za pomocą blendera. A ja wolę bardziej wyraźne tekstury, a wraz z nimi mielone mięso mielone. Nawiasem mówiąc, to świetna baza do zapiekanki ziemniaczanej!
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- mięso mielone (posiekany) – 500 g
- cebula - 1 rzecz
- śmietana - 100 g
- ser (tarty.) – 140 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i wymieszaj z mielonym mięsem mielonym i przyprawami. Włóż do formy.
Zetrzyj ziemniaki i wymieszaj z połową kwaśnej śmietany, połową sera i jajkami. Połóż na farszu.
Posmaruj pozostałą śmietaną i posyp serem.
Piecz naczynie w piekarniku przez 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy