Jeśli chcesz poeksperymentować z nadzieniami do bułek, proponuję tę opcję wieprzowiny z oliwkami i czosnkiem. A jeśli pozwolisz bułce ostygnąć i cienko pokroisz-będzie doskonała przystawka i podstawa talerza mięsnego.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- czosnek - 1 Głowa
- oliwki - 150 g
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpakuj wieprzowinę, skrop olejem i posyp przyprawami ziołowymi.
Drobno posiekaj czosnek i oliwki, połóż na krawędzi kawałka mięsa i zwiń ciasną bułkę.
Zawiąż rolkę specjalną nicią i piecz w piekarniku do 2 godzin w temperaturze 170 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy