dania główne 31.01.2022

Rolada wieprzowa z aromatyczną skórką

3 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z aromatyczną skórką
miroha141, stock.adobe.com
0

Aby bułka miała piękną, różową i pachnącą skórkę-musisz zrobić kilka sztuczek. W rzeczywistości jest to bardzo łatwe i możesz je później wykorzystać do dowolnych dań mięsnych. Opowiem ci na przykładzie domowej bułki wieprzowej.

Składniki

  • wieprzowina - 1.5 kg
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy - 2 art.
  • Zieleń - 0.5 pęczek
  • czosnek - 0.5 głowice

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpakuj wieprzowinę, posyp przyprawami, posiekanymi ziołami i czosnkiem.

Zwinąć ciasną rolkę, zawiązać sznurkiem i owinąć folią.

Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 2-2, 5 godziny.

Rozwiń folię i posmaruj wieprzowinę oliwą z oliwek silikonową szczotką.

Dopiec w temperaturze 200 stopni przez około 20-30 minut, aż się zrumieni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy