Aby bułka miała piękną, różową i pachnącą skórkę-musisz zrobić kilka sztuczek. W rzeczywistości jest to bardzo łatwe i możesz je później wykorzystać do dowolnych dań mięsnych. Opowiem ci na przykładzie domowej bułki wieprzowej.
Składniki
- wieprzowina - 1.5 kg
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 0.5 głowice
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpakuj wieprzowinę, posyp przyprawami, posiekanymi ziołami i czosnkiem.
Zwinąć ciasną rolkę, zawiązać sznurkiem i owinąć folią.
Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez 2-2, 5 godziny.
Rozwiń folię i posmaruj wieprzowinę oliwą z oliwek silikonową szczotką.
Dopiec w temperaturze 200 stopni przez około 20-30 minut, aż się zrumieni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy