Najczęściej w zapiekankach warzywnych ziemniaki są osobno, a kapusta osobno. Ale tym razem proponuję połączyć obie opcje w jednym naczyniu, a nawet dodać grzyby z serem. Nadal musisz szukać tak udanej przystawki!
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- masło - 30 g
- kapusta - 300 g
- Grzyby - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do miękkości i zetrzyj na puree z masłem. Włóż do formy.
Posiekaj grzyby i smaż przez kilka minut. Dodaj posiekaną kapustę i gotuj do miękkości.
Dodaj przyprawy i pomidora, smaż jeszcze przez kilka minut i połóż kapustę z grzybami na ziemniakach.
Przykryj warzywa startym serem i wyślij zapiekankę na 25 minut do piekarnika w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy