Aby żeberka wieprzowe były soczyste i nie przypalały się podczas smażenia na patelni, polecam ugotować je z cebulą. Mięso jest jeszcze delikatniejsze i bardziej aromatyczne. Być może jest to najłatwiejszy sposób na przygotowanie tak interesującego produktu.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 900 g
- cebula - 2-3 kawałki
- szczypiorek - 1 pęczek
- Zieleń - 1 pęczek
- sos sojowy - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka na kawałki, pokrój cebulę w krążki i posiekaj wszystkie warzywa.
Wymieszaj z przyprawami i sosem sojowym.
Pozostaw do marynowania na 1-1, 5 godziny.
Smaż żeberka z cebulą na patelni porcjami w jednym rzędzie przez 15-20 minut, obracając. Odłóż porcje na bok.
Na koniec umieść wszystkie żeberka na patelni i lekko je pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy