A dlaczego nie ugotować śledzia pod futrem ze świeżymi ogórkami? W tej wersji sałatka okazuje się jeszcze bardziej soczysta i smaczna. Jedyną rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę, jest krojenie ogórków. Zbyt małe kawałki dadzą dużo soku, a sałatka szybko się zamoczy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki.
Posiekaj cebulę, ogórki i koperek, zetrzyj gotowane warzywa i jajka. Wybierz część żółtka do dekoracji.
Ułóż warstwy śledzia, cebuli i ziemniaków. Dodaj sól, pieprz i majonez.
Następnie ułóż ogórki, marchewki i jajka.
Buraki wymieszać z solą, pieprzem, majonezem i ułożyć na warzywach.
Udekoruj sałatkę kruszonką żółtka, ziołami i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy