Pachnące krakersy każde danie sprawia, że jest jeszcze smaczniejsze. Spróbuj zrobić sałatkę z kapusty pekińskiej z marynowanymi grzybami i uzupełnij ją grzankami. Opowiadam prosty przepis, którego sam używam od wielu lat.
Składniki
- kapusta pekińska - 350 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- ser - 80 g
- marynowane grzyby - 100 g
- krakersy - garść
- majonez - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podziel kapustę pekińską na liście i pokrój.
Obierz fioletową cebulę i posiekaj.
Pokrój marynowane grzyby, zetrzyj ser na specjalnej tarce w cienkie plasterki.
Połącz kapustę, cebulę, marynowane grzyby i ser.
Dodaj sól, majonez i wymieszaj. Przed podaniem posyp krakersami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy