sałatki 22.01.2022

ciepła sałatka z mięsem, dynią, ciecierzycą i rukolą

30 min
4 porcje
Ciepła sałatka z mięsem, dynią, ciecierzycą i rukolą
lilechka75, stock.adobe.com
0

Świetny przepis dla miłośników dyni. Przygotuj obfitą sałatkę na obiad, a zwykły posiłek zamieni się w ucztę. Staraj się nie trawić ciecierzycy, w przeciwnym razie straci swój kształt, a danie nie będzie już tak piękne. W przeciwnym razie wszystko jest bardzo proste!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciecierzyca opłucz i moczyć przez 2 godziny.

Zmień wodę, dodaj trochę soli i gotuj przez 40-60 minut.

Obierz dynię, pokrój w kostkę i włóż do małej patelni.

Dodaj 150 ml gorącej wody i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki.

Połącz ciecierzycę, filet z kurczaka, rukolę i dynię.

Dodaj sól, mielony pieprz, zioła prowansalskie, olej roślinny i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy