Świetny przepis dla miłośników dyni. Przygotuj obfitą sałatkę na obiad, a zwykły posiłek zamieni się w ucztę. Staraj się nie trawić ciecierzycy, w przeciwnym razie straci swój kształt, a danie nie będzie już tak piękne. W przeciwnym razie wszystko jest bardzo proste!
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 350 g
- ciecierzyca - 1 szkło
- rukola - 50 g
- Dynia - 300 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- zioła prowansalskie - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz (grubo zmielony) – do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ciecierzyca opłucz i moczyć przez 2 godziny.
Zmień wodę, dodaj trochę soli i gotuj przez 40-60 minut.
Obierz dynię, pokrój w kostkę i włóż do małej patelni.
Dodaj 150 ml gorącej wody i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki.
Połącz ciecierzycę, filet z kurczaka, rukolę i dynię.
Dodaj sól, mielony pieprz, zioła prowansalskie, olej roślinny i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy