sałatki 22.01.2022

Sałatka z figami i fetą

10 min
2 porcje
Sałatka z figami i fetą
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Najtrudniejszą rzeczą w tej sałatce jest wybór odpowiednich pięknych i wysokiej jakości fig. Jego główną cechą jest przyjemny słodkawy aromat. Skóra powinna być cała, gładka i niezbyt miękka. A z rukolą i fetą nie powinieneś mieć problemów.

Składniki

  • rukola - 150 g
  • figi - 4 kawałki
  • feta - 100 g
  • oliwki - 100 g
  • sok z cytryny - 1 art.
  • sól - 1 szczypta
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz rukolę, osusz i natychmiast wyślij na talerze.

Pokrój figi w kliny i ładnie ułóż na wierzchu.

Podobnie ułóż kostki fety na wierzchu i posyp sałatkę oliwkami.

Sól, pieprz i skrop wszystko sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy