Jeśli wolisz lekkie, świeże dressingi, taki przepis na bazie soku z cytryny doskonale uzupełni smak sałatki Cezar. Aby uzyskać pikantność, Dodaj do smaku suche, pachnące zioła, świeżo zmielony pieprz i sól morską.
Składniki
do sałatki:
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Mieszanka sałatek - 200 g
- parmezan - 100 g
- krakersy - 100 g
do tankowania:
- cytryna - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 40 ml
- musztarda Dijon - 1 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- sól morska - 0.5 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz, smaż lub gotuj kurczaka do smaku i pokrój w paski.
Ułóż wszystkie składniki sałatki na talerzach.
Usuń skórkę z cytryny i wyciśnij sok.
Wyślij je do miski, dodaj pozostałe składniki dressingu i wszystko dokładnie wymieszaj lub ubij.
W razie potrzeby dodaj czosnek do sosu. Podlewaj Cezara.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy