Taka sałatka jest dobra dla wszystkiego - od oryginalnej kompozycji po jasną i spektakularną prezentację. Grzyby świetnie komponują się z paluszkami krabowymi i kapustą pekińską. Kukurydzę można po prostu ułożyć na wierzchu lub ozdobić zieloną cebulą, jak na zdjęciu.
Składniki
- kapusta pekińska - 1 Kochan
- paluszki krabowe - 350 g
- Grzyby - 250 g
- cebula - 1 rzecz
- kukurydza - 1 Bank
- jaja kurze - 4 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- majonez - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę.
Drobno posiekaj cebulę i grzyby, usmaż na patelni i dopraw do smaku.
Posiekaj kapustę pekińską i pokrój paluszki krabowe.
Ułóż warstwami kapustę pekińską, paluszki krabowe, grzyby i jajka. Posmaruj warstwy majonezem.
W górnej warstwie ostrożnie ułóż kukurydzę na majonezie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy