sałatki 22.01.2022

Sałatka z wołowiną i połamanymi ogórkami

40 min
2 porcje
Sałatka z wołowiną i połamanymi ogórkami
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Potłuczone ogórki to tradycyjna koreańska przekąska. Jest też doskonałym składnikiem sałatek. Na przykład do tak pikantnej i aromatycznej sałatki z wołowiną. A jak go ugotować, dowiesz się dalej w przepisie.

Składniki

do sałatki:
dla ogórków:
  • ogórki - 2 kawałki
  • ocet - 1 art.
  • czosnek (zgnieciony) – 2 ząbki
  • sos sojowy - 2 art.
  • oliwa z oliwek - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj ogórki, włóż do torby i ubij wałkiem do ciasta.

Pokrój je na mniejsze, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i wyślij do lodówki na pół godziny.

Pokrój wołowinę w paski i smaż do miękkości.

Dodaj paprykę pokrojoną w paski, koreańską marchewkę i ogórki do wołowiny.

Posyp sałatkę sezamem i polej sosem sojowym z olejem sezamowym.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy