Potłuczone ogórki to tradycyjna koreańska przekąska. Jest też doskonałym składnikiem sałatek. Na przykład do tak pikantnej i aromatycznej sałatki z wołowiną. A jak go ugotować, dowiesz się dalej w przepisie.
Składniki
do sałatki:
- wołowina - 200 g
- koreańska marchewka - 200 g
- papryka - 2 kawałki
- olej sezamowy - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- Sezam - 2 art.
dla ogórków:
- ogórki - 2 kawałki
- ocet - 1 art.
- czosnek (zgnieciony) – 2 ząbki
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj ogórki, włóż do torby i ubij wałkiem do ciasta.
Pokrój je na mniejsze, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i wyślij do lodówki na pół godziny.
Pokrój wołowinę w paski i smaż do miękkości.
Dodaj paprykę pokrojoną w paski, koreańską marchewkę i ogórki do wołowiny.
Posyp sałatkę sezamem i polej sosem sojowym z olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy