Głównym sekretem tej prostej i szybkiej sałatki z pieczonej wołowiny są przyprawy, których używa. Chcę zaoferować Ci moją ulubioną opcję, ale możesz bezpiecznie zmieniać składniki i eksperymentować.
Składniki
- wołowina - 250 g
- kolendra - 0.5 pęczek
- pietruszka - 0.5 pęczek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- papryka - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- szczypiorek - 1 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- olej sezamowy - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
- papryka - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- mielony imbir - 0.5 CZ. l.
- sól morska - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę w cienkie paski i smaż do miękkości.
Drobno posiekaj wszystkie pozostałe składniki ziołami, chili i czosnkiem i wrzuć sałatkę.
Dodaj wszystkie przyprawy i olej sezamowy z musztardą i ponownie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy