Do tej sałatki radzę wybrać pyszną i piękną ostrą paprykę-Jalapeno lub inną odmianę chili według własnego gustu. To właśnie w nim tkwi główny sekret tego prostego i szybkiego przepisu z fasolą w puszkach.
Składniki
- fasola - 1 Bank
- czerwona fasola - 1 Bank
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- pomidory - 3 kawałki
- Chili - 4 kawałki
- oregano (lub inne zioła) – 4 gałązki
- włoskie zioła - 2 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, paprykę, pomidory i chili.
Dodaj oba rodzaje fasoli, posiekane zioła i wrzuć sałatkę.
Posyp ziołami i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy