
Do tego przepisu potrzebujesz soczystej marchewki. Nie należy mocno wyciskać kapusty morskiej, ponieważ sałatka powinna być jak najbardziej soczysta. Dostosuj stosunek majonezu i kwaśnej śmietany do swoich upodobań. Radzę wybrać produkty o średniej zawartości tłuszczu.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 300 g
- marchew (soczysty) – 200 g
- czosnek - 2 ząbki
- śmietana - 1 art.
- majonez - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce. Powinieneś dostać długą słomkę.
Połącz kapustę morską, marchewkę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Sól, pieprz, dodaj śmietanę i majonez.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy