Zazwyczaj takie dania są podawane na świątecznym stole. Proponuję nie czekać na okazję, ale zadowolić rodzinę pyszną sałatką już dziś. Być może wśród Twoich gospodarstw domowych nie wszyscy lubią ostrą paprykę. W takim przypadku przygotuj oddzielną porcję bez niego.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 150 g
- oliwki (bez pestek) – 100 g
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- Mieszanka sałatek - 100 g
- Zieleń (Dowolna) – 50 g
- cytryna - 1 zrazik
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Ostra papryka obierz nasiona i posiekaj.
Pokrój oliwki i zioła.
Połącz ryby, sałatkę, czerwoną paprykę, oliwki i zioła.
Sól, pieprz, wyciśnij sok z cytryny i dodaj olej. Delikatnie wrzuć sałatkę szczypcami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy