sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby z ziołami, oliwkami i ostrą papryką

15 min
3 porcje
Sałatka z czerwonej ryby z ziołami, oliwkami i ostrą papryką
pilipphoto, stock.adobe.com
0

Zazwyczaj takie dania są podawane na świątecznym stole. Proponuję nie czekać na okazję, ale zadowolić rodzinę pyszną sałatką już dziś. Być może wśród Twoich gospodarstw domowych nie wszyscy lubią ostrą paprykę. W takim przypadku przygotuj oddzielną porcję bez niego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Ostra papryka obierz nasiona i posiekaj.

Pokrój oliwki i zioła.

Połącz ryby, sałatkę, czerwoną paprykę, oliwki i zioła.

Sól, pieprz, wyciśnij sok z cytryny i dodaj olej. Delikatnie wrzuć sałatkę szczypcami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy