Tkemali jest integralną częścią gruzińskiej kuchni i kultury. Ale jednocześnie nie autentyczność jednej. Na przykład bardzo lubię robić tkemali z niezwykłych składników, a nie tylko śliwek czy jagód. Jednym z moich ulubionych jest sos feijoa.
Składniki
- feijoa - 300 g
- sól - 5 g
- cukier - 25 g
- kolendra - 15 g
- majeranek - 15 g
- czosnek - 30 G
- pietruszka - 15 g
- papryka - 15 g
- suszone chili - 5 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz feijoa i pokrój.
Dodaj kilka łyżek wody, Duś do miękkości i zmiel blenderem.
Dodaj posiekany czosnek, zioła i resztę składników.
Gotuj sos przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy