Kurczak jest dobry, ponieważ pasuje do niego prawie każdy sos. Jednym z moich ulubionych jest czosnek. Dzisiaj powiem Ci, jak najlepiej zrobić to pod ptakiem. Ty i twoi bliscy na pewno nie będziecie rozczarowani tą kombinacją!
Składniki
- śmietana (tłuste) – 150 ml
- czosnek - 3 ząbki
- ser - 40 g
- Zieleń - 3 gałązki
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- mąka - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podgrzej śmietanę na średnim ogniu, dodaj mąkę i wymieszaj.
Dodaj starty ser i gotuj sos, aż się rozpuści.
Dodaj przyprawy, posiekany czosnek i zioła.
Gotuj sos jeszcze przez minutę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy