W oryginalnym sosie słodko-kwaśnym można gotować nie tylko kurczaka lub mięso, ale także warzywa. Dziś chcę się z wami podzielić właśnie takim przepisem - na przystawki, dania wegetariańskie i przekąski. Bardzo łatwy do przygotowania w domu!
Składniki
- sos sojowy - 4 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- ocet jabłkowy - 3 art.
- skrobia - 2 art.
- miód - 2 art.
- imbir (tarty) – 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż na patelni posiekany czosnek i imbir na oleju dosłownie przez kilka sekund.
Dodaj wszystkie składniki oprócz skrobi i trochę wody do smaku.
Doprowadź SOS prawie do wrzenia.
Rozcieńczyć skrobię w minimalnej ilości wody, wlać do sosu, mieszając i dusić przez kolejne 2 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy