sosy 22.01.2022

sos carbonara

15 min
4 porcje
Sos carbonara
kirilina, stock.adobe.com
0

Ulubione spaghetti może być jeszcze smaczniejsze, jeśli dodasz do niego sos carbonara. Przepyszny bekon, śmietana i żółtka w połączeniu z aromatycznym serem są niesamowite. Rozpieszczaj siebie i swoją rodzinę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój boczek w drobną kostkę, zetrzyj parmezan.

Obierz ząbek czosnku i posiekaj.

W głębokim rondlu wymieszaj śmietanę z żółtkami.

Podgrzej powstałą mieszaninę na małym ogniu, aż zgęstnieje.

Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek z czosnkiem.

W rondelku ze śmietaną wsyp smażyć, ser, sól i mielony pieprz. Rozgrzej 1 minutę i wyłącz.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy