Wspaniały sos satsebeli, który jest Gruziński z pomidorami i papryką z przyprawami, może być używany z rybami, mięsem, kebabem lub po prostu rozprowadzany na chlebie.
Składniki
- pomidory - 500 g
- papryka - 300 g
- Chili - 1 rzecz
- kolendra - 50 g
- czosnek - 4 ząbki
- chmiel-suneli - 1 CZ. l
- cukier - 2 CZ. l
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dobrze opłucz i wyczyść wszystkie warzywa. Przełóż warzywa przez maszynę do mięsa.
Wlej mieszaninę do rondla i umieść na średnim ogniu.
Ciągle mieszaj. Gdy sos się zagotuje, dodaj sól, cukier i przyprawy. Gotuj sos przez kolejne 10 minut.
Zmiel kolendrę. Gotowy sos posyp kolendrą, wymieszaj i podawaj z mięsem, rybą lub chlebem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy