Keczup idealnie komponuje się z wieloma potrawami. W tym ze względu na różnorodność przepisów. Na przykład taki ketchup cynamonowy może być stosowany w hamburgerach, gorących kanapkach, nadaje się do kiełbasek, frytek i wielu innych przekąsek i dań głównych.
Składniki
- pomidory - 1.2 kg
- papryka - 350 g
- mielony cynamon - 1 art.
- cukier - 1.5 art.
- sól - 1 łyżeczka
- ocet - 1.5 art.
- czosnek - 1 ząbek
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj pomidory z papryką w dowolny sposób.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około godzinę na małym ogniu.
Dodaj pozostałe składniki i gotuj keczup przez kolejne 20 minut.
Przetrzyj go przez sito lub zmiksuj blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy