Uwielbiam ketchup za to, że zawsze można go uzupełnić zgodnie z własnymi preferencjami lub chwilowymi życzeniami. Na przykład Złap świetny przepis na keczup musztardowy. Nieco bardziej pikantny i wyspiarski, jest szczególnie dobry jako dip lub dodatek do różnych potraw.
Składniki
- pasta pomidorowa - 270 ml
- cukier - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- musztarda - 1 art.
- woda - 150 ml
- ocet jabłkowy - 1.5 art.
- cebula - 1 rzecz
- mielony cynamon - 0.5 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i czosnek, dodaj cukier i zalej gorącą wodą.
Zmiel to blenderem.
Smaż koncentrat pomidorowy na oleju przez 5 minut, mieszając.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki, zagotuj keczup i gotuj przez 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy