sosy 22.01.2022

zielony sos salsa

10 min
2 porcje
Zielony sos salsa
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Często na półkach sklepowych znajdują się piękne butelki z zielonym sosem salsa. Nie trzeba ich kupować, ponieważ meksykańska przyprawa jest przygotowywana prosto i szybko. Dzielę się z wami sprawdzonym przepisem. Możesz podawać z różnymi potrawami, a także z krakersami i chipsami kukurydzianymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Papryczki chili i bułgarskie obierz nasiona i pokrój na duże kawałki.

Obierz cebulę i pokrój na 4 części.

Umieść oliwki, pietruszkę, oba rodzaje papryki, cebulę i szczypiorek w misce blendera. Zmiel do lekko niejednolitego stanu.

Dodaj oliwę z oliwek, ocet winny, sól i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy