Często na półkach sklepowych znajdują się piękne butelki z zielonym sosem salsa. Nie trzeba ich kupować, ponieważ meksykańska przyprawa jest przygotowywana prosto i szybko. Dzielę się z wami sprawdzonym przepisem. Możesz podawać z różnymi potrawami, a także z krakersami i chipsami kukurydzianymi.
Składniki
- oliwki (bez pestek) – 100 g
- papryka - 100 g
- Chili (zielony) – 2 strąk
- cebula - 2 kawałki
- szczypiorek - 2 stem
- pietruszka - 5 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet winny - 1 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Papryczki chili i bułgarskie obierz nasiona i pokrój na duże kawałki.
Obierz cebulę i pokrój na 4 części.
Umieść oliwki, pietruszkę, oba rodzaje papryki, cebulę i szczypiorek w misce blendera. Zmiel do lekko niejednolitego stanu.
Dodaj oliwę z oliwek, ocet winny, sól i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy