napoje 05.10.2022

kompot jabłkowy z imbirem

30 min
4 porcje
Kompot jabłkowy z imbirem
Alrandir, stock.adobe.com
0

Taki kompot najlepiej smakuje na gorąco zamiast herbaty. I nic dziwnego, ponieważ oprócz jabłek zawiera miód i imbir. A jeśli chcesz, możesz dodać swoje ulubione przyprawy - od cynamonu i anyżu gwiazdkowatego po ostrą paprykę lub gałkę muszkatołową.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój imbir w plastry, zalej wodą, gotuj przez 10 minut i odcedź tę wodę.

Ponownie zagotuj i dodaj losowo pokrojone jabłka.

Gotuj kompot przez kolejne 10-15 minut do pożądanego smaku.

Kilka minut przed końcem dodaj miód i wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy