napoje 14.05.2023

Lemoniada tarhun w domu

20 min
4 porcje
Lemoniada tarhun w domu
senteliaolga, stock.adobe.com
0

Wielu pamięta tę samą sodę tarhun z dzieciństwa. Ale w rzeczywistości w jasnozielonym napoju sklepowym nie ma zbyt wielu zastosowań, ale wiele barwników i aromatów. Mówię Ci, jak samodzielnie ugotować prawdziwy domowy tarhun.

Składniki

  • cytryna - 2 kawałki
  • woda - 200 ml
  • cukier - 100 g
  • estragon (tarhun) – 40 g
  • woda mineralna - 1 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wodę, cukier i liście tarhuna.

Gotuj przez 10 minutna małym ogniu i odcedź syrop.

Wymieszaj sok z cytryny, syrop i wodę mineralną.

Dodaj kilka listków tarhuna i kilka plasterków cytryny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy