napoje 23.05.2023

kwas lniany

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kwas lniany
celana, stock.adobe.com
0

Kwas chlebowy wkradł się do naszej kultury tak dawno temu, że jest stale wspominany w pieśniach ludowych, wierszach i literaturze. Oprócz klasycznych przepisów na chleb wyróżnia się kwas lniany - równie popularny, niezwykle zdrowy, niskokaloryczny i po prostu bardzo niezwykły.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wysusz chleb na bułce tartej, posiekaj, dodaj cukier i zalej gorącą wodą.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć do około 35 stopni. Dodaj drożdże, rodzynki i wymieszaj.

Dodaj siemię lniane zmielone w młynku do kawy.

Wymieszaj kwas chlebowy i pozostaw go na 2-3 Stuki w ciemnym, ciepłym miejscu.

Odcedź kwas chlebowy i dodaj więcej cukru, jeśli chcesz.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy