napoje 14.05.2023

kwas Kapustny

15 min
4 porcje
Kwas kapuściany
Pretti, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz kwas chlebowy, to na pewno wielokrotnie zastanawiałeś się, jak go ugotować. Zaletą tego napoju jest to, że oprócz klasycznych technologii istnieje wiele świeżych oryginalnych przepisów, sprawdzonych przez lata. Na przykład taki kwas kapustny z pewnością spodoba się miłośnikom ciekawostek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kapustę, zmiel blenderem i dodaj wodę i sól.

Jeszcze raz ubij wszystko i włóż półfabrykat do wysterylizowanych słoików.

Przykryj szmatką lub złożoną gazą i pozostaw kwas chlebowy do fermentacji przez 3-4 dni w temperaturze pokojowej w ciemnym miejscu.

Odcedź kwas kapustny i włóż do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy