Domowa lemoniada wypada korzystnie w porównaniu ze sklepową nie tylko składem, ale także niesamowitą różnorodnością. Możesz ugotować wszystko, o czym marzyłeś od dawna, ale nigdy nie widziałeś na półkach. Na przykład lemoniada kokosowa.
Składniki
- cytryna - 2 kawałki
- cukier - 4-6 art.
- woda - 150 ml
- mleko kokosowe (lub śmietana) – 65 ml
- mięta - 4 gałązki
- Soda - 1.5 l
- Limonka - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyciśnij sok z cytryny, dodaj wodę i cukier i gotuj syrop, aż będzie gładki.
Niech syrop ostygnie.
Włóż cienko pokrojone limonki i miętę do dzbanka.
Dodaj syrop i śmietanę kokosową lub mleko.
Napełnij lemoniadę sodą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy