napoje 05.06.2023

kwas ryżowy z rodzynkami

20 min
4 porcje
Kwas ryżowy z rodzynkami
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Domowy kwas chlebowy jest dobry ze względu na swoją różnorodność, ponieważ oprócz klasycznego chleba można go przygotować na zupełnie inne sposoby. Na przykład proponuję spróbować niezwykłego kwasu ryżowego z rodzynkami. Następnie powiem Ci, jak prawidłowo go ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz ryż, gotuj do miękkości i ostudź.

Dodaj drożdże, rodzynki i 20 g cukru. Przykryj i pozostaw na godzinę.

Dodaj pozostały cukier i ciepłą wodę.

Wymieszaj, przykryj obrabiany przedmiot folią i pozostaw w cieple na 4-5 dni.

Odcedź kwas chlebowy i butelkuj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy