Cóż, kto nie lubi sezonowych menu w kawiarniach? Dziś chcę bardziej szczegółowo omówić główną gwiazdę sezonu jesienno-zimowego. Rzeczywiście, to dyniowa kawa RAF. Kreatywne podejście do klasycznego napoju kawowego! Mówię Ci, jak ugotować go w domu!
Składniki
- Dynia (puree) – 40 g
- mielony cynamon - 0.5 łyżeczka
- kardamon (mielony) – 0.25 łyżeczka
- gałka muszkatołowa - 0.25 łyżeczka
- brązowy cukier - 1-2 art.
- Goździk - 2 Bud
- śmietana (15%) – 150 ml
- woda - 100 ml
- Kawa mielona - 2.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zaparz kawę w dowolny sposób i odcedź.
Dodaj puree z dyni, cukier i przyprawy. Ubić.
Osobno ubij ciepłą śmietanę, aż będzie puszysta.
Wymieszaj z kawą i ponownie ubij.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy