Smak prawdziwego kwasu miodowego jest wyjątkowy. Bardzo różni się od innych przepisów na ten napój. Co więcej, za każdym razem może być nieco inny, w zależności od używanego miodu.
Składniki
- woda - 5 L
- miód - 250 g
- kawa rozpuszczalna - 1 art.
- cytryna - 0.5 kawałki
- suche drożdże - 1.5 łyżeczka
- mięta - 2 gałązki
- cukier - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij posiekaną cytrynę i miętę wodą, zagotuj, zagotuj i pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć do 40 stopni.
Odcedź bulion i rozpuść w nim wszystkie inne składniki.
Przykryj ręcznikiem i pozostaw napój w temperaturze pokojowej na 14-16 godzin.
Odcedź kwas chlebowy i butelkuj.
Pozostaw na kolejną noc w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy