napoje 14.05.2023

Kwas z cykorii

15 min
4 porcje
Kwas chlebowy z cykorii
sunwaylight13, stock.adobe.com
0

Jednym z najbardziej oryginalnych i jednocześnie smacznych sposobów gotowania kwasu chlebowego jest zrobienie go z cykorii. Proces ten wymaga czasu, ale technologia jest bardzo prosta. Nawet jeśli nigdy wcześniej nie robiłeś kwasu chlebowego, na pewno możesz to łatwo zrobić. Mówię więcej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz cykorię, cukier i kwas cytrynowy.

Przykryj wodą i zagotuj.

Schłodzić obrabiany przedmiot do 40 stopni i rozpuścić w nim drożdże.

Przykryj garnek gazą i pokrywką i pozostaw na 8 godzin w temperaturze pokojowej.

Wlej kwas chlebowy do słoików i pozostaw na kolejne 1-2 dni w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy