napoje 22.05.2023

galaretka z czerwonej porzeczki

30 min
4 porcje
Kisiel z czerwonej porzeczki
Natallya_ph, stock.adobe.com
0

Galaretka zawiera wiele zdrowych witamin, przeciwutleniaczy i minerałów. Szczególnie taka przydatna galaretka z czerwonej porzeczki. Dzięki pierwiastkom śladowym w świeżych jagodach jest dobry dla odporności. A ze względu na swoją lepką konsystencję – również do trawienia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij porzeczki od gałązek. Wyciśnij z niego sok w dowolny sposób.

Dodaj cukier do ciasta, zalej wodą i gotuj przez 10-15 minut.

Odcedź bulion i ponownie zagotuj.

Mieszaj skrobię w soku z porzeczek, aż się rozpuści.

Powoli wlej go do wywaru, mieszając.

Gotuj galaretkę przez kolejne 3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy