przekąski 22.01.2022

pasztet Szprotowy

10 min
6 porcji
Pasztet Szprotowy
0

Pasztet Szprotowy to uniwersalna przekąska, którą można nie tylko podać na śniadanie, ale także postawić na świątecznym stole. Aby przystawka wyglądała oryginalnie i elegancko, włóż łyżkę pasztetu do tartaletek i dodaj kawałek marynowanego ogórka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cebulę obrać, pokroić na małe kawałki i posiekać za pomocą robota kuchennego.

Pasztet Szprotowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj szproty do miski i 2-3 łyżki oleju ze słoika, posiekaj.

Pasztet Szprotowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Jajka na twardo obierz, pokrój na 4 części i włóż do miski kombajnu, ubij wszystko razem, aż będzie gładkie.

Pasztet Szprotowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W razie potrzeby dodaj sól do pasztetu do smaku.

Pasztet Szprotowy: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Zubkowa
przepis dodał (a):
Julia Zubkowa
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy