przekąski 08.02.2022

posiekany kawior z bakłażana

45 min
4 porcje
Posiekany kawior z bakłażana
vasi_100, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz jednolitych konsystencji pasty, wypróbuj ten przepis na mielony kawior z bakłażana. Zajmie to więcej czasu na krojenie i gotowanie,ale jaki pyszny i piękny wynik!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz Skórki bakłażana, cukinii i pomidora.

Pokrój wszystkie warzywa w możliwie najmniejszą kostkę, z wyjątkiem chili i czosnku.

Umieść wszystko na gorącej patelni z oliwą z oliwek i smaż przez 5 minut na dużym ogniu.

Zmniejsz ogień i gotuj kawior przez 20-25 minut pod pokrywką. Na koniec dodaj przyprawy i zmiażdżony czosnek z posiekanym chili.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy