Wszyscy miłośnicy pasztetów dokładnie wiedzą, jak trudno jest znaleźć pyszny pasztet w sklepie. I nie wspominając już o tym, co jest zawarte w tych kompozycjach z konserwantami, wzmacniaczami smaku i aromatami. Jestem przekonany, że najsmaczniejszy pasztet z wątroby wołowej uzyskuje się w domu.
Składniki
- wątroba wołowa - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- masło - 150 g
- sól - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i smaż do miękkości.
Smaż osobno, aż wątroba będzie gotowa. Jeśli chcesz, możesz najpierw namoczyć go przez godzinę w mleku.
Zmiel wszystko razem za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.
Dodaj miękkie masło i przyprawy do smaku.
Wymieszaj pasztet.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy