przekąski 22.01.2022

pasztet rybny z porami

30 min
4 porcje
Pasztet rybny z porami
Aksenya, stock.adobe.com
0

Oprócz pasztetów mięsnych i liver często gotuję również pasztet rybny z porami. Ma zupełnie inny smak, więc jest to dobra odmiana na twoim stole. Polecam podawać z prażoną bagietką i posypać posiekaną zieloną cebulą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj białą rybę we wrzącej wodzie przez 10-15 minut – do miękkości. Schłodź, usuń kości i losowo posiekaj.

Podobnie losowo posiekaj czerwoną rybę.

Zetrzyj marchewki i pokrój pory w cienkie półpierścienie. Smaż warzywa przez około 3 minuty, aż będą miękkie i wyślij do blendera.

Dodaj tam oba rodzaje ryb i ubij, aż będą gładkie.

Następnie dodaj twaróg, sól, pieprz i zmiękczone masło. Ponownie ubij pasztet i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy