Nie wiem, kto pierwszy wpadł na pomysł smażenia sera na głębokim tłuszczu, ale wygląda na to, że ta osoba była genialna. I nie martw się, że wszystko wypłynie w tym procesie, jeśli spróbujesz gotować po raz pierwszy – tak się nie stanie. W rzeczywistości wystarczy tylko dobra, jednolita warstwa panierki!
Składniki
- ser - 200 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 40 g
- mąka kukurydziana - 40 g
- bułka tarta - 40 g
- Olej roślinny - 150 ml
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ser na kawałki o grubości około 1 cm. Mam gotowe małe główki, które są sprzedawane.
Ubij jajko solą na lekką pianę. Oddzielnie wymieszaj oba rodzaje mąki.
Zwiń każdy kawałek sera w mące, a następnie w jajku, a następnie w bułce tartej.
Smaż w oleju roślinnym dosłownie przez 40 sekund z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy