Przekąski w rolkach są często podawane na świątecznych stołach, ponieważ są nie tylko smaczne, ale także piękne. Wśród moich ulubionych jest bułka pita z czerwoną rybą. W tym przepisie powiem ci dwie opcje dania: z ziołami i bez.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 300 g
- ser śmietankowy - 250 g
- Zieleń (Dowolna) – 10 g
- Pita (cienki) – 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Opłucz warzywa, strząśnij i posiekaj.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj serem śmietankowym.
Ułóż kawałki czerwonej ryby i zwiń bułkę.
Rozłóż drugi chleb pita na stole, posmaruj serem i posyp ziołami.
Ułóż lekko soloną rybę i zwiń bułkę.
Przykryj półfabrykaty folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy